domenica 7 aprile 2013

Centrotavola primaverile Spring centerpiece

Per realizzare il seguente centrotavola primaverile vi occorre: (FIG.1 e FIG. 2)

- Fiori veri, nel tutorial ho utilizzato tulipani giallo e arancione, nebbiolina e foglie verdi.
- spugna per fioristi
- pellicola trasparente
- recipiente con acqua
- recipiente in vetro di forma particolare
- ovetti di cioccolato
- nastrini vari
- filo zincato verde
- forbici
- tronchesine
- colla a caldo

Prendete la spugna per fioristi, assicuratevi che entri nel recipiente che avete scelto ed eventualmente sagomatela a misura. Successivamente immergetela in acqua, quando avrà assorbito l'acqua necessaria ricopritela completamente di pellicola trasparente. Posizionate all'interno del recipiente qualche nastrino sparso, successivamente la spugna e riempite l'intercapedine che si sarà formata tra la spugna e il vetro del recipiente con gli ovetti. (FIG.3)
A questo punto iniziate ad infilare i fiori, prima le foglie di contorno e poi in ultimo i fiori, regolandovi con le altezze di questi ultimi per dare una forma regolare alla composizione.
Prendete i fili zincati, modellateli ed incurvate l'estremità creando un occhiello che servirà per contenere il nastrino verde.(FIG.4) Successivamente attaccate gli ovetti al filo zincato utilizzando la colla a caldo.(FIG.5) In ultimo decorate il vaso con un nastro a piacere, realizzando un fiocco sul davanti.

If you want to dress up a table, making a Spring eye-catching centerpiece, follow these instructions.


Instructions

Cut the floral foam according to the size of the receptacle you will use for the floral design using a serrated knife. Avoid over-handling the floral foam; it is a delicate object and can crumble easily when mishandled, damaging its capillary system.

Soak the floral foam in water treated with a floral preservative or a few drops of bleach for at least 20 minutes. This will discourage the growth of harmful bacteria. Place the floral foam in a dish of water, and allow it to absorb the water on its own. Do not force the floral foam under the water.

Wrap the wet floral foam in plastic film and place it inside the container filling in the gap with chocolate eggs.
Use flowers with stems cut at a sharp angle to puncture the floral foam. This will ensure a tight seal around the flower stem and the transfer of water between the foam and flower. Try not to remove your flower stem once you place it, as doing so will compromise the integrity of the floral foam.

Take soft flex green craft wire and model it to obtain a curl shape, then stick chocolate eggs to it.
At the end decorate the vase with fabric ribbons.

Place the arrangement on a table, visible and beautiful. Water it every few days, when the foam starts to feel dry.










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