domenica 21 luglio 2013

Crostata in fiore

Per realizzare questa dolcissima crostata in fiore vi occorre:
Impasto per crostata ( seguite la vostra ricetta preferita)
Stampino ad espulsione a forma di fiore.

Prendete il vostro impasto e dividetelo in due metà.
Con la prima parte foderate la vostra teglia e ricoprite la pasta con marmellata. ( preferibilmente scura).
Stendete la seconda parte d'impasto e ricavate tanti fiori di pasta che metterete da parte.
Prendete l'impasto intagliato e facendo molta attenzione spostatelo sopra la prima parte di crostata e rifinite i bordi. ( consiglio di intagliare la pasta sopra un foglio di carta forno per facilitare lo spostamento della pasta evitando cosí spiacevoli rotture)
In ultimo posizionate i fiori di pasta e infornate per 30 min.
Questa crostata é un modo molto carino per fare un regalo semplice e raffinato.
;-)


Prepare your tart pastry following the directions specific to your recipe.
Divide your pastry dough into two half.
Take the first half and on a lightly floured work surface, roll out pastry dough into a circle about 2 inches larger than the diameter of the pan.
Move the pastry dough to the tart pan. To aid in transferring the pastry to the pan, you can wrap the pastry around a rolling pin, center it over the pan, then unwrap the pastry and
place your favourite jam.
Now take the second half and roll it out again into a circle (picture 1)
With a flower shaped cookie cutter punch out the unbaked tart and arrange the flower shaped dough “cookies” on a side of the floured surface. (pictures 2 and 3). The remaining pastry dough should look like an embroidery.
Once you have more than 30 pieces of flower shaped cookies transfer the 'embroidery' on the first half of the tart .
Use the remaining flowers to decorate the top.
Bake in the preheated oven for 30 mins or until golden brown. Remove from the oven and leave to cool completely, do not eat while hot or you may burn your mouth, the jam stays hot for a long time.














Nessun commento:

Posta un commento